Johim Ariesen van Metec-TKH heeft de 45e Dorpenomloop door Drenthe gewonnen. Voor Ariesen was het een mooi weekend, want de dag ervoor werd hij ook al derde in de Ronde van Overijssel.

In de sprint van een grote groep bleef Ariesen Patrick van der Duin en Rick Ottema, beide rijdend voor Baby Dump, voor. De overwinning van Ariesen was de bekroning van mooi ploegenspel van Metec-TKH, want in de laatste kilometers probeerde zijn ploeggenoot Tijmen Eising de sprinters te verrassen met een late uitval. Dit zorgde ervoor dat Ariesen zich perfect kon sparen voor de sprint.

De koers over 170 kilometer werd gekleurd door een vroege vlucht van 7 man, met onder andere Patrick van der Duin. Deze groep werd na 75 kilometer weer teruggepakt. Dit zorgde ervoor dat er na 90 kilometer weer een groep met vluchters wegreed, met ditmaal 4 renners: Rens te Stroet, Harry Sweering, Jasper Bovenhuis en Lars van den Berg. Later wisten Nick van der Meer en Johim Ariesen de aansluiting te maken.

Vijf kilometer voor het einde werden de vluchters, ondanks meerdere dappere pogingen van Nick van der Meer, teruggepakt en maakte een grote groep zich op voor een sprint. In die sprint bleek Ariesen het sterkste te zijn.

De volledige top 10:

  1. Johim Ariesen (Metec-TKH), 2. Patrick van der Duin (Baby-Dump), 3. Rick Ottema (Baby-Dump), 4. Jasper Hamelink (Metec-TKH), 5. Jeff Vermeulen (Destil-Piels), 6. Bas van der Kooij (Destil-Piels), 7. John Meeuwisse (NWV Groningen), 8. Roy Eefting (Vlasman), 9. Jorn Buning (WPGA), 10. Bas Ottevanger (Vlasman).

Hier nog een mooi videoverslag van Wielerlewi: