De deelnemerslijst voor de 47e editie van de Dorpenomloop is bekend. De winnaar van de afgelopen editie, Dion Beukeboom, is er dit jaar weer bij. Hij wordt in het Vlasman Cycling Team bijgestaan door onder andere Beau Duvigneau, die bijna de Ster van Zwolle op zijn naam wist te schrijven, maar in de laatste meters werd teruggepakt. De winnaar van de Ster van Zwolle en van de Ronde van Groningen, Coen Vermeltfoort, staat ook aan de start met Alecto Cycling Team. 

VolkerWessels Merckx Cycling Team brengt met Gert-Jan Bosman en Tijmen Eising twee renners aan de start die de wegen in Drenthe als hun broekzak kennen. Ze worden onder andere bijgestaan door Peter Schulting. Bij Metec-TKH valt de naam van Danny van der Tuuk op. Hij rijdt in Assen een thuiswedstrijd. En ook bij BEAT Cycling Team brengt een bijzonder sterke ploeg op de been met Piotr Havik als kopman.

Tot slot zullen de teams van WV De Kannibaal, WRV De Peddelaars en John Deere Cycling Team NWVG goed voor de dag willen komen. Het laatste team heeft met onder andere Adrie Lindeman, Peter Merx en Patrick van der Duin een ijzersterk team aan de start. 

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst