Elite men – De Dorpenomloop Drenthe werd in 2017 na enige jaren van afwezigheid opnieuw georganiseerd. De terugkeer van deze vrije klassieker bleek een schot in de roos getuige de reacties van ploegleiders, renners en publiek.
In 2018 heeft de organisatie een sterk en gelijkwaardig deelnemersveld weten vast te leggen die op de smalle wegen en de keienstroken van Drenthe garant zullen staan voor spektakel en strijd.

Op de deelnemerslijst prijken weliswaar met het Vlasman Cycling Team, Metec-TKH Alecto Cycling Team, Monkey Town Continental Team vier continentale teams, maar sterke clubteams als Fila-Noordelijke Wieler Vereniging Groningen, Lotto-Jumbo De Jonge Renner, VolkerWessels-Merckx en Sensa-Kanjers voor Kanjers hebben al bewezen zeker partij te kunnen bieden. In totaal zijn er 22 teams aanwezig. AW Groep-Swabo, HSK Trias-Mooi Jong, Willebrord Wil Vooruit, Wilton-Volharding, West-Frisia, Smart Dry-WV Eemland, RTV Oldenzaalse Wieler Club, Krush-Ijsselstreek, Eerens Stormvogels Veendam, WV De Kannibaal, Westland Wil VOoruit, WASp, De Peddelaars en het Dutch Food Valley Team maken dat het deelnemersveld de top van het nationale wielerpeloton herbergt.

De start is om 12.00 uur voorzien op sportpark Stadsbroek in Assen. Na 167 kilometer koers is dit ook de finishlocatie van de Dorpenomloop Assen. Met maar liefst 45 verreden edities mag de Dorpenomloop Drenthe zich met recht een klassieker noemen. De Dorpenomloop Drenthe is een koers voor de echte klassiekerrenners, open velden waar de wind vrij spel heeft, keienstroken die voor verschil zorgen. Om de Dorpenomloop Drenthe te winnen moet je sterk en slim zijn en misschien een beetje geluk hebben. Helaas was de Dorpenomloop Drenthe in 2014 voorlopig voor het laatst gereden, wat natuurlijk erg jammer is. Daarom werd de wedstrijd vanaf 2017 nieuw leven ingeblazen. Na de succesvolle terugkeer van vorig jaar – een editie die werd gewonnen door Johim Ariesen van Metec-TKH – staat de Dorpenomloop Drenthe op 6 mei 2018 voor de 46e keer op de kalender. Elmar Reinders was in 2014 de laatste regionale winnaar, hij is inmiddels prof bij Roompot-Nederlandse Loterij.

Ook aan de toekomst van het noordelijke wielrennen wordt gewerkt. Tussen start en finish van de klassieker is een jeugdwedstrijd voor de categorie├źn 1 tot en met 7 voorzien in de start/aankomstzone.

BRON: https://www.cyclingonline.nl/artikel/14333_dorpenomloop_drenthe_bouwt_verder_op_fundament_succesvolle_herstart.html